Fast eller rörlig ränta på bolån?

Publicerad av

Är det bäst att binda räntan på bolån nu? Det är inte så enkelt att svara på den här frågan eftersom det är många faktorer som spelar in. En fördel med att du binder din bolåneränta är att du garderar dig om det skulle bli höjning av bolån ränta i framtiden.

Fast eller rörlig ränta på bolån?

Ett tips som brukar fungera om du är i situationen att du har ganska små marginaler att röra dig med rent ekonomiskt, att det helt enkelt inte blir så mycket över när du betalat dina räkningar varje månad, då kan det vara bra att binda större delen av din bolån ränta. Den viktigaste grundregeln är alltid att bara göra vad din ekonomi tillåter även om uttrycket kanske är lite slitet.

Om du däremot är i situationen att det blir en hel del inkomster kvar varje månad och att du är en person som kan sova lugn trots att du chansar en aning då kan du binda en mindre del av ditt bolån till en fast bolån ränta.

Här är tabellen som visar bolån med svar direkt! För att direkt komma till tabellen med bolånegivare och bolåneinstitut som kan ge dig den bästa bolåneräntan.

Hitta lån med låg bolåneränta här

Hitta lån med låg bolåneränta här

Letar du efter låg bolån ränta är det här rätt webbplats. Vi har gjort det enkelt för dig att jämföra bolån ränta mellan kända bolånegivare i en lättförstådd tabell. Du ser inom bara några sekunder eller få minuter vilket bolån som har lägst bolåneränta och som passar dig bäst.

Här slipper du att leta runt i timmar som du kanske redan gjort ute i sökmotorerna. Att utbudet på bolån och information om bolån ränta är så stor är till fördel för oss konsumenter men samtidigt kan det krångla till det och göra oss förvirrade ibland. I vår tabell kan du istället snabbt jämföra bolån ränta och bedöma vilket bolån som kommer att bäst finansiera ditt bostadsköp.

Jämför billiga bolån och ansök dygnet runt 365 dagar om året!

Jämför billiga bolån och ansök dygnet runt 365 dagar om året!