samla-finansiella-tjänster

Samla finansiella tjänster

Publicerad av

Att samla sina finansiella tjänster hos en och samma bank kan ha flera fördelar, särskilt när det gäller att hantera kreditkort och bostadslån samt sparande.

Enklare hantering av ekonomin

Genom att ha alla sina finansiella tjänster på samma ställe blir det lättare att hålla koll på sin ekonomi. Istället för att behöva logga in på flera olika plattformar för att se sin kreditkortsskuld, låneavbetalningar och sparande kan man enkelt ha överblick över allt på samma ställe. Detta kan också hjälpa till att undvika missade betalningar och andra misstag.

Bättre överblick över kostnaderna

Genom att ha all sin ekonomi samlad på ett ställe blir det också enklare att se hur mycket pengar man spenderar och vad man spenderar dem på. Detta kan hjälpa till att skapa en bättre budget och se vilka områden där man kan spara pengar. Det kan också hjälpa till att identifiera oönskade utgifter, som prenumerationer på tjänster man inte längre använder.

Fördelaktiga villkor och priser

Många banker erbjuder fördelaktiga villkor för kunder som samlar sina finansiella tjänster hos dem. Det kan innebära lägre räntor på lån och högre räntor på sparkonton samt bäst kreditkort. Genom att utnyttja dessa fördelar kan man spara pengar på sin ekonomi.

Bättre möjligheter till rådgivning och vägledning

Att ha all sin ekonomi hos en och samma bank innebär också att man har en enda kontakt att vända sig till om man behöver hjälp eller rådgivning. Det kan handla om att få tips om hur man kan spara mer pengar eller om man behöver hjälp med att hantera sina betalningar. Genom att ha en personlig kontakt på banken kan man också få bättre service och känna sig tryggare i sin ekonomi.

Större chans att få lån beviljade

Att ha en långvarig relation med en bank och ha alla sina finansiella tjänster hos dem kan också öka chansen att få lån beviljade. Banken har då en bättre förståelse för ens ekonomi och kan bedöma risken på ett mer nyanserat sätt. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om man har en något svajig kreditvärdighet eller om man har behov av ett större lån.